Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JT

Pokud jde o potřebu zákazu souběhu funkcí - naprostý souhlas. Pokud jde o větu "Souhlasím s ministrem financí, který řekl, že by měli mít tolik, aby je nelákaly nekalosti…" - naprostý nesouhlas. Taková hranice prostě pro většinu lidí neexistuje. Argument, že určitá výše platu zabrání nekalostem je zcela zcestný a naprosto účelový. Pěkně se to projevilo na platech soudců - ústavní soud rozhodl, že bez jejich zvýšení (pokud si dobře vzpomínám, jednalo se tenkrát v průměru o 4 tisíce) bude ohrožena nezávislost soudců. Jinými slovy řekl, že když soudci (nejnižší plat soudce se pohyboval kolem 60 tisíc) strčím čtyři tisíce, stačí to k jeho ovlivnění.

0 0
možnosti
Foto

Výše peněžité odměny by měla odpovídat množství a kvalitě vykonané práce (TRŽNÍ PRINCIP! ). To by ale přibylo chudých! Dále - viz často poloprázdnou sněmovnu - za "zabulačený" den strhnout trojnásobek denního příjmu.

Jenže to si poslanci neodhlasují.

0 0
možnosti
Foto

J11o89s43e88f 17K76o29u54b38a

29. 11. 2014 10:29

Rostoucí bohatství Českého národa je v rukou poslanců. Proto doporučuji jejich maximální příjem  jen deset procent nad hranicí průměrného přijmu občana. to je dnes asi cc. 26 tis. Kč. Věřte mi že to bude nejméně populární zaměstnání. ;-D

1 0
možnosti
Foto

No ... a teď si představte ten řev, kdyby nedejbože někoho napadlo, že takový poslanec může být ve funkci max. 2 volební období ;-D

2 0
možnosti
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1149x
Od roku 2010 zastupitelka MČ Praha 2. V období od května 2012 do března 2015 místostarostka Prahy 2 s kompetencemi v oblasti školství a volnočasových aktivit.

Manželka a matka. Osoba samostatně výdělečně činná v oblasti marketingového poradenství, která v posledních dvou, ale prakticky v posledních pěti, letech věnuje veškerý volný čas Praze 2.

16.3. 2015 na funkci zástupce starosty rezignovala z důvodu zásadního odklonu regionální organizace od volebního programu TOP 09 na Praze 2 . Do června 2015 členka TOP 09.

V současné době působí jako nezávislá zastupitelka na Praze 2.

 

Seznam rubrik