Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

O létajícím prádle, zpackaném prodeji a jedné lásce...aneb perličky z Prahy 2

TENTOKRÁT ZASTUPITELSTVO MLÁDEŽI NEPŘÍSTUPNÉ! Tak bouřlivé jednání neočekával snad ani ten neodvážnější opozičník. Na programu jednání zůstalo, po průšvihu radní Mazancové, které ministerstvo vnitra celkem bez obalu oznámilo,

že její způsob prodeje obecního majetku jeví se jim v rozporu s platnou legislativou, vcelku nekonfliktních 13 bodů.

Ale nejprve k těm zpackaným prodejům. Radní Mazancová chtěla původně předložit zastupitelstvu k projednání asi 21 prodejů obecních bytů se slevou hraničící se zdravým rozumem. Jenže ministerstvo jasně řeklo, že jde o tepláky a tudíž už konečně i blonďaté „myslitelce“ spolku OSB došlo, že s větou „koalice se prostě rozhodla“ neobstojí a všechny své body stáhla z jednání. Opozice, jíž bylo stanovisko, které měla rada k dispozici už téměř 14 dní, předloženo až na jednání ZMČ s hodně chabou výmluvou, se jí odvděčila tím, že požadovala zařazení bodu „Odvolání Mazancové“. Koalice to ustála, navrhovaný bod shodila pod stůl, byť někteří z koaličníků PROTI hlasovali očividně se skřípěním zubů. Ovšem v tu chvíli ještě nikdo netušil, že vrchol má teprve přijít.

A ON přišel. Vcelku nečekaně, u projednávání bodů, ve kterých se schvaloval prodej řádně vydražených obecních bytů, které měly „otestovat“ trh (otestovaly ho, tržní cena obecních bytů se na Praze 2 pohybuje zhruba mezi 80 – 110 tis. Kč/m2).

V diskuzi zastupitel OSB Richter nejprve vcelku výstižně zhodnotil nulové výsledky práce radní Mazancové. Jenže poté rácio ustoupilo a zastupitel označil radní názvem pro příslušnici nejstaršího řemesla, která ho využila a odkopla. To už ostatní zastupitelé bouchali do stolu a bučeli… Ještě netušili, co je čeká! Když se nálada uklidnila a proběhlo pár věcných připomínek k aukcím obecních bytů, „sprosťák“ zastupitel se opět přihlásil o slovo. Pomalým krokem šel k řečnickému pultíku, kufřík v ruce. Začal hovořit a zcela bez ostychu, těmi nejsprostšími slovy, řekl všem přítomným, nejen co s ním vdaná radní Mazancová pět let dělala, ale i JAK to dělala a aby nikdo nezůstal na pochybách, před zcela zkoprnělým publikem z kufříku vytáhnul košilku se slovy, že to si u něj zapomněla. Ten pohled na hedvábné prádlo pomalu se snášející k zemi… Vážení, jsem celkem prudérní člověk a přesně v tu chvíli se ve mně probudilo něco jako holčičí solidarita a nejraději bych běžela a jednu mu ubalila. Ta ženská má prostě pech. O poměru těch dvou se celkem hlasitě mluvilo dlouho. Já nevím, jestli to je, nebo není pravda…A HLAVNĚ MĚ TO VŮBEC NEZAJÍMÁ! Ostatně pokud to pravda není, jistě padne trestní oznámení pro pomluvu. Ale té paní se prostě nedaří, na co sáhne. Až mi jí bylo líto. Obávám se, že tento zvukový záznam z jednání ZMČ bude smutným hitem. A v TV Praha, která to celé natáčela, si možná dokonce někdo přilepší.

Show must go on a po krátké pauze, se jelo dál. Zbylé body celkem o ničem…za ušlý zisk má neuvolněný zastupitel i nadále 200 Kč, ale to asi nikoho nezajímá.

Zajímavé ovšem byly interpelace. Přišlo nečekané množství občanů a jejich dotazy měly grády! Nejprve pán, který si stěžoval na nepřehlednost webu Prahy 2. Na to starostka Černochová, poněkud mimo mísu (možná ještě pod vlivem šoku) kontrovala cenou za „nejlepší web na světě“, kterou Praha 2 má. To se většina zastupitelů chechtala nahlas. Pak zas přituhlo a na řadu přišla akciovka (novinka - 100% obecní)… zastupitelům se měl představit předseda představenstva, neřekl nic, prý své představení sepíše a příště nám to rozdá (!). Vcelku trapnou situaci ještě dorazila radní Udženija, která prokázala neznalost legislativy veřejných financí a plácla cosi o obchodním tajemství. Že ta paní raději nemlčí, když nemá co říct.  Pak ještě jeden z občanů žádal přesoutěžení farmářských trhů na Tyláku, jejímž nájemcům (kteří neplatí ani korunu za pronájem) končí smlouva. Ale to vydá na samostatný článek (už na něm dělám).

A pocity? Vždycky jsem si říkala, že horší už to být nemůže…ale nějak vám, přátelé, nevím.

Autor: Jana Duchková | středa 23.11.2016 8:18 | karma článku: 31,27 | přečteno: 3730x
  • Další články autora

Jana Duchková

Perličky z jednání zastupitelstva Prahy 2 …aneb potrestaný zastupitel a malá domů pro ODS!

Poslední jednání ZMČ Praha 2 v tomhle volebním období, bylo divoké od začátku. Starostka Černochová se už ani nesnažila tvářit jako někdo, kdo má na chod městské části vliv.

24.9.2018 v 12:22 | Karma: 28,59 | Přečteno: 1297x | Diskuse| Politická aréna - pro politiky

Jana Duchková

Perličky z jednání zastupitelstva Prahy 2 dne 19. 6. 2019… tentokrát z doslechu

Na programu bylo 22 bodů a dala se očekávat i nějaká ta lahůdka, protože my všichni zastupitelé jsme byli pár dní předem celkem úctyhodnou institucí obesláni další výhružkou před trestním oznámením – tentokrát pro změnu za zcizení

21.6.2017 v 21:41 | Karma: 22,44 | Přečteno: 1017x | Diskuse| Praha a střední Čechy

Jana Duchková

Paní Duchková jste úžasná...aneb, jak jsem měla být oceněna!

To si takhle jednou sedím po ránu s kafíčkem u ruky v mém oblíbeném hedvábném pyžámku na home office a zazvoní telefon...

10.11.2016 v 22:56 | Karma: 20,36 | Přečteno: 1096x | Diskuse| Praha a střední Čechy

Jana Duchková

Kterak starostka Černochová udělala na občany Prahy 2 dlouhý nos …aneb Tůdle občane!

Prahou 2 hýbe poslední rok řada kauz. Tou nejviditelnější je v poslední době spor o komunitní zahradu. Nechci se zde pouštět do rozborů, zda je v dotčeném prostoru přínosnější zahrada nebo nafukovací hala.

17.10.2016 v 12:23 | Karma: 31,17 | Přečteno: 2041x | Diskuse| Praha a střední Čechy

Jana Duchková

Když se koalici nedaří… aneb perličky ze zářijového zastupitelstva Prahy 2

Koalice ODS, OSB a zbytku TOP09 předložila 19. září 42 návrhů usnesení, ze kterých DVACET nebylo přijato. Věc vcelku nevídaná. Ale nevídaných věcí se na tomto jednání událo mnohem víc.

20.9.2016 v 14:09 | Karma: 28,18 | Přečteno: 1170x | Diskuse| Praha a střední Čechy
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

KOMENTÁŘ: Český důchodce, pro vládu nepřítel číslo jedna

25. dubna 2024  7:47

Vláda dokola opakuje, že nebude na důchody pro příští generace a zbankrotujeme. Nic takového...

Arizonští poslanci zrušili 160 let starý zákon, který zakazoval potraty

25. dubna 2024  6:54

Zákonodárci ve Sněmovně reprezentantů v americkém státě Arizona ve čtvrtek schválili zrušení zákona...

Poslední mrazivá noc. Od pátku se bude oteplovat, v neděli se vrátí letní teploty

25. dubna 2024  6:32

Ve čtvrtek budou ještě teploty podprůměrné a na horách může sněžit. V pátek ráno dokonce hrozí na...

Rusko vyrábí víc zbraní, než potřebuje na Ukrajině, varoval německý ministr

25. dubna 2024  6:13

Rusko podle odhadů německého ministra obrany Borise Pistoriuse už vyrábí více zbraní a munice než...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1149x
Od roku 2010 zastupitelka MČ Praha 2. V období od května 2012 do března 2015 místostarostka Prahy 2 s kompetencemi v oblasti školství a volnočasových aktivit.

Manželka a matka. Osoba samostatně výdělečně činná v oblasti marketingového poradenství, která v posledních dvou, ale prakticky v posledních pěti, letech věnuje veškerý volný čas Praze 2.

16.3. 2015 na funkci zástupce starosty rezignovala z důvodu zásadního odklonu regionální organizace od volebního programu TOP 09 na Praze 2 . Do června 2015 členka TOP 09.

V současné době působí jako nezávislá zastupitelka na Praze 2.

 

Seznam rubrik